De Vloot

Wij beschikken over een ruim aanbod aan spullen waardoor bijna elke watersport beoefend kan worden. Hieronder staat het belangrijkste materieel maar daarnaast hebben wij ook surfplanken,  kano’s en een zodiak, waarmee de verkenners elk zomerkamp kunnen oefenen. Daarnaast wordt er vaak “geplenkd”. Dit is een soort waterskiën maar dan met een zijzwaard van een schouw achter de sloep.

Lelievletten

De Prins Willem Zeeverkenners heeft 3 vletjes ter beschikking, De Evertsen, De With en De van Galen (zeilnummers: 571, 570, 963). Bijbehorende bakken zijn de Otters, de Walrussen en de Dolfijnen. Deze vletten zijn geschikt om mee te zeilen, te roeien en te wrikken.

De specificaties zijn:

Materiaal: staal
Lengte: 5,60 m
Breedte: 1,80 m
Hoogte: 5,60 m
Gewicht: 650 kg
Zeiloppervlak: 12,15 m2

Lelieschouw

Naast de drie vletjes hebben wij nog een schouw, De Ruyter (zeilnummer: 51). Helaas is deze wat klassiekere zeilboot niet heel populair meer binnen de waterscouting. De boot is wat moeilijker te zeilen aangezien er meer ervaring en inzicht in het zeilen vereist wordt. Dit is iets waar wij juist veel waarde aan hechten dus proberen we de verkenners ook in dit type boot te laten zeilen.

De specificaties zijn:

Materiaal: staal
Lengte: 6,00 m
Breedte: 1,80 m
Hoogte: 7,10 m
Gewicht: 800 kg
Zeiloppervlak: 16 m2

De van Speijk

De van Speijk is het wachtschip van de Loodsen en de Wilde vaart. Ook de Zeeverkenners gebruiken het schip op kampen, zomerkamp en kaagkamp, om spelprogramma’s te draaien met slecht weer.

De zijn specificaties zijn:

Materiaal: Staal
Lengte: 18 m
Breedte: 3,40 m
Motorvermogen: 100 pk