De Vloot

Wij beschikken over een ruim aanbod aan spullen waardoor bijna elke watersport kan worden beoefend. Hieronder staan het belangrijkste materieel maar daarnaast hebben wij ook surfplanken,  kanos en een zoidak, waarmee de verkenners elk zomerkamp kunnen oefenen. Daarnaast wordt er vaak “geplenkd”. Dit is een soort waterskien maar dan met een zijzwaard van een schouw achter de sloep.

Lelievletten

De Prins Willem Zeeverkenners heeft 3 vletjes ter beschikking, De Evertsen, De With en De van Galen (zeilnummers: 570, 571,963). Bijbehorende bakken zijn de Otters, de Walrussen en de Dolfijnen. Deze vletten zijn geschikt om mee te zeilen, te roeien en te wrikken.

De specificaties zijn:

Materiaal: staal
Lengte: 5,60 m
Breedte: 1,80 m
Hoogte: 6,50 m
Gewicht: 650 kg
Zeiloppervlak: 12,15 m2

Lelieschouw

Naast de drie vletjes hebben wij nog een schouw, De Ruyter (zeilnummer: 51). Helaas is deze wat klassiekere zeilboot niet heel populair meer binnen de waterscouting. De boot is wat moeilijker te zeilen er vereist meer ervaring en inzicht in het zeilen. Dit is iets waar wij juist veel waarde aan hechten dus proberen de verkenners ook in dit type boot te laten zeilen.

De specificaties zijn:

Materiaal: staal
Lengte: 6,00 m
Breedte: 1,80 m
Hoogte: 7-8 m
Gewicht: +/- 800 kg
Zeiloppervlak: 16 m2

De van Speijk

De van Speyk is het wachtschip van de Loodsen en de Wilde vaart. Ook de Zeevekenners gebruiken het schip op kampen, zomerkamp en kaagkamp, om spelprogramma’s te draaien met slecht weer.

De zijn specificaties zijn:

Materiaal: Staal
Lengte: 18 m
Breedte: 3,40 m
Motorvermogen: 100 pk