De Naaldwijk

Geschiedenis

Van kiellegging tot clubhuis

Geschiedenis

De Hr.Ms. Naaldwijk is een voormalig Nederlandse mijnenveger uit de Dokkumklasse. De Naaldwijk is op 2 februari 1955 ter water gelaten en uit dienst gesteld op 1 februari 1994. Sinds 2000 is dit het clubhuis van de Prins Willem Zeeverkenners.

Techniek

Een ware technische uitdaging

Techniek

De voortstuwing van de Naaldwijk wordt voorzien door twee MAN V6V22/30 motoren. Elk van deze motoren heeft een vermogen van 1250pk. Behalve de twee hoofdmotoren staat er in de hulmachine kamer nog een “veegdiesel”. Deze levert elektra voor het werken met de veegkabel. Voor de elektra voorziening aan boord zijn er in de hulpmachinekamer nog 3 generatoren aanwezig. Wanneer er in een haven wordt aangemeerd wordt er een stille en zuinige generator opgestart welke zich bevind op de geschutskoepel.

Clubhuis

Het stoerste clubhuis van Nederland

Clubhuis

Sinds 2000 is de Naaldwijk het stoerste clubhuis van Nederland. De zeeverkenners hebben al veel ervaring met marineschepen aangezien de Naaldwijk niet het eerste marineschip is. “Le Fougeux” een Franse torpedejager en de “Putten” een Nederlands mijnenveger waren de prachtige voorgangers.
De Naaldwijk biedt elke zaterdag onderdak aan de zeeverkenners die aan boord veel kunnen leren van techniek en navigeren.

Rondleiding

Brug
Kombuis
Machinekamer
Verblijven
Radiohut
Cafetaria