Onze vloot

De Vloot

Ontdek onze prachtige schepen!

Onze Vloot

Als zeeverkennersgroep kan een mooie vloot natuurlijk niet ontbreken. Wij hebben diverse boten tot onze beschikking om een ieder plezier op het water te bieden. Zo hebben wij een grote gemotoriseerde dekschuit, zeilbootjes, een sleepboot, surfplanken en natuurlijk een prachtig marineschip als thuisbasis.

Ex-HMS Naaldwijk (PW809)

De Naaldwijk

Trots op ons clubhuis

Specificaties

De ex. Hr.Ms Naaldwijk is een voormalige mijnenveger uit de Dokkumklasse van de Nederlandse marine. De Naaldwijk was operationeel bij de marine tussen 1955 en 1994. Sinds 2000 is de mijnenveger in bezit van de Prins Willem Zeeverkenners. Met een grote groep vrijwilligers wordt hij in een prachtige staat gehouden.

Materiaal: Hout en Aluminium
Lengte: 46.6 m
Breedte: 8.7 m
Motorvermogen: 2x 1250 pk

Van Speijk

van Speijk

Een geweldige thuisbasis tijdens evenementen

Specificaties

De van Speijk is het wachtschip van de Loodsen en de Wilde vaart. Ook de Zeeverkenners gebruiken het schip op kampen, zomerkamp en kaagkamp, om spelprogramma’s te draaien met slecht weer.

Materiaal: Staal
Lengte: 18 m
Breedte: 3,40 m
Motorvermogen: 100 pk

De Sleper

De Sleper

De krachtpatser in het team

Specificaties

De Sleper heeft op het moment nog geen naam. Deze is in mei 2020 aangekocht en wordt nu voorzien van de PW kleuren en wat nuttige aanpassingen. De Sleper wordt gevaren door de leiding om de verkenners op het water veilig te kunnen begeleiden. Daarnaast heeft zij voldoende vermogen om alle bootjes (en meer) veilig van A naar B te slepen.

Materiaal: Staal
Lengte: 6 m
Breedte: 2,20 m
Motorvermogen: 45 pk

Lelievlet

Lelievlet

Een onverwoestbare zeilboot en onmisbaar in de vloot

Specificaties

De Prins Willem Zeeverkenners heeft 3 vletjes ter beschikking, De Evertsen, De With en De van Galen (zeilnummers: 571, 570, 963). Bijbehorende bakken zijn de Otters, de Walrussen en de Dolfijnen. Deze vletten zijn geschikt om mee te zeilen, te roeien en te wrikken.

Materiaal: staal
Lengte: 5,60 m
Breedte: 1,80 m
Hoogte: 5,60 m
Gewicht: 650 kg
Zeiloppervlak: 12,15 m2

Lelieschouw

Lelieschouw

Een echte klassieker

Specificaties

Naast de drie vletjes hebben wij nog een schouw, De Ruyter (zeilnummer: 51). Helaas is deze wat klassiekere zeilboot niet heel populair meer binnen de waterscouting. De boot is wat moeilijker te zeilen aangezien er meer ervaring en inzicht in het zeilen vereist wordt. Dit is iets waar wij juist veel waarde aan hechten dus proberen we de verkenners ook in dit type boot te laten zeilen.

Materiaal: staal
Lengte: 6,00 m
Breedte: 1,80 m
Hoogte: 7,10 m
Gewicht: 800 kg
Zeiloppervlak: 16 m2